JOUWBESPAARHULP

Ervaringen.

Introductie

Stel… Je huurt een gezellige tussenwoning. Je verdient iets meer dan het minimum inkomen. Daarmee red je het net, maar sparen zit er niet in. Dus laat staan dat je geld hebt om te je huis energiezuinig te maken. Terwijl dat je juist geld op kan leveren.

Annet Draier zat in deze situatie. Daarom maakte zij gebruik van Jouwbespaarhulp. “Dat gaf mij letterlijk en figuurlijk lucht. Daarom raad ik het iedereen aan die in eenzelfde situatie zit.

Annette over Jouwbespaarhulp:

“Schaam je niet, het zorgt uiteindelijk voor lucht”

Annette woont in een kleine, knusse huurwoning. Ze verdient net iets meer dan het minimum inkomen, dus geld voor grote uitgaven is er meestal niet. Toch doet ze het nodige om energie te besparen. Omdat Annette wil weten waar ze nog winst kan behalen, maakt zij gebruik van Jouwbespaarhulp.

Annette isoleerde haar verwarmingsbuizen al. Ook verving ze oude lampen voor LED-lampen en staat de verwarming een paar graden lager. Na het bezoek van de energiecoach van Jouwbespaarhulp blijkt dat ze nog veel meer kan doen om minder gas en elektriciteit te verbruiken. “Ik heb nog meer isolatiefolie gekregen en er is me een waterbesparende douchekop aangeraden. Ook kreeg ik de tip om meer te ventileren.”

Een nieuwe koelkast

Daarnaast blijkt de oude koelkast aan vervanging toe. Dit wilde Annette eigenlijk pas doen als hij kapot is. “Grote uitgaves komen nooit echt uit. Toen de energiecoach vertelde dat er voor inwoners zoals ik een regeling is, dat de gemeente deze kosten betaalt, heb ik niet lang getwijfeld.” Annette verdient maandelijks net iets meer dan het minimumbestaansniveau. Dat maakt dat ze aanspraak kon maken op een energietoeslag. “Ik schaam me soms best voor de financiële situatie waar ik me in bevind. Toch weet ik aan de andere kant ook zeker dat er mensen zijn die het veel slechter hebben dan ik.”

Gewoon doen

“Ik zou iedereen die in eenzelfde situatie zit als ik, dus ook willen oproepen om je aan te melden voor Jouwbespaarhulp. Bij twijfel? Laat iemand meekijken en schaam je niet. De gemeente helpt mee om jouw energieverbruik te verlagen. Ik weet inmiddels: dat zorgt uiteindelijk voor meer lucht. Letterlijk en figuurlijk.”

Had jij recht op energietoeslag? Dan kom je in aanmerking voor Jouwbespaarhulp. Meld je aan via www.jouwbespaarhulp.nl.

jouwbespaarhulp.nl